Тъмно - биография

Оценете
(3 гласа)
 Тъмно е една от легендарните алтернарив рок банди в Бълагрия от 90-те години, създадена в София от Васил Русев (Чайката) – китара, вокали, синтезатори; Деян Драгиев – барабани и Боян Златков – бас. Имат издаден един албум през 1994г. със заглавието "Тъмно", издаден от Unison. В интервю, Васил Русев - Чайката споделя:
"...- Защо албумът го има само на касетка?
 - Тогава нямаше почти дискове в България, от Унисон направиха сметка, че е нерентабилно да излиза на диск. Първо издадохме 3000 касети, които свършиха, после още един тираж, за времето си беше някаква супер продажба..."
В друго интервю за "Програмата":
 "...Няма смисъл да преиздаваме албума си на CD, но не виждам проблем да го пусна с хубаво качество в интернет, тъй като оригиналният DAT остана у мен, а и правата върху записите са си наши. Не следя нагласите на хората, но ако има интерес – защо не.
С Тъмно записахме и втори албум, който обаче бе коренно различен от дебюта ни като стил, а записите останаха в продуцента ни, Румен Бояджиев от ФСБ, и в крайна сметка така и не видяха бял свят..."
Цялото интервю от programata се намира тук.
Други проекти на Васил Русев (Чайката) са:
Тъмно, агро фурията "Бичето", хип хоп веселяците "VFG", дет метъл главорезите "Панака", новия електронен проект "Seagullboy", създаването на аранжименти за песни на "КариZма" и композирането на музика за Лора Караджова.
Още една подробна статия за група "Тъмно" - тук.
Още в тази категория: « Тъмно - 1994 - Тъмно

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Допълнителна информация