Pyromania (Пиромания) - биография

Оценете
(5 гласа)
 Pyromania (Пиромания) е една от култовите за 90-те години алтернатив рок групи в България. Създадена е от вокалистът и китарист на групата Димитър Василев - Нуфри. Имат издадени два касетни албума - "Nothing..." през 1994 г., издаден от Unison и "Ignored" през 1997 г., издаден от Bogdanov Distributing Company. След последния си концерт през 1997г., когато печелят награда на телевизия "ММ" и обявяват оттеглянето на бандата, групата се събира отново през 2011г. и прави концерт на 28-ми април в столичния клуб "Строежа". Съставът е от Димитър Василев - Нуфри, Петко Дреников и Васил Вутев. Гост-музиканти са басистът Ники Сербезов и барабанистът Деян Драгиев - Даката (Panican Whyasker, Babyface Clan).
pyromНики Сербезов заменя Боян Злактов - Епето, а Деян Драгиев ще се включва в състава в отсътствието на Васил Вутев. Концертът продължава около 90 минути и освен песни от техните два албума са включено и абсолютно нови парчета - "True Love", "7'" и "Muse". Броят на билетите е ограничен до 300.
Част от интервюто Envy с Нуфри от Pyromania от katehizis.com:
"...Има ли възможност и, разбира се, желание от ваша страна за евентуалното преиздаване на двата ви албума от 90-те на CD? Или пък да ги пуснете за платен, а защо не и за свободен даунлоуд, както, например, миналата година направи Чайката с албума на Тъмно?
-Да, това вече е крайно време да го направим. Много апокрифна група сме, всъщност... Трябва ни адекватен сайт и мисля, че идеята за свободен даунлоуд е добра..."
 През 2011г. Пиромания се качват на основната сцена на четвъртото издание на Spirit Of Burgas. След участието си pyromaniaнa голямата сцена, свирят отново на живо на 23.11.2011г. в София Лайв Клуб.  Участват в саундтрака на филма Tilt  с две песни - "Nothing Really Happened" и "Smell". В саундтрака са включени и три песни на Димитър Василев-Нуфри: "The Letter", "Lucy, Lucy",  и "The Message". Можете да чуете саундтрака в официалния сайт на филма - http://www.tilt.bg/Запис от интервюто на Радослава Топалова с Петко Дреников, Васил Вутев, Деян Драгиев- Даката и Мартин Михайлов по БНР, радио Хоризонт, предаването "Време за живот":
част първа
част втора

Запис от предаването "Хляб и мармалад" на Румен Янев с гост Нуфри по offroad radiо от 16 юли 2012г.


Запис от предаването "Hijack Acoustic" по radio z-rock от 13 октомври 2011г. :

Pyromania в Hijack Acoustic - Dummy 


Видео от musicspace.bg

Пиромания се завръщат с ново парче и турне

Пиромания: Някога концертите бяха събития, сега са ежедневие

Още в тази категория: « Pyromania - 1994 - Nothing...

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Допълнителна информация